Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Για μια άλλη Πρωτομαγιά



Έτοιμη και η αφίσα μας! Τι απομένει; Να έρθετε κοντά μας, σε μια πρωτοβουλία ζωής. Γιατί το πράσινο είναι η ζωή. Ακούμε πολλά για το περιβάλλον, μεγάλα και δυσνόητα. Η πρόκληση είναι η καθημερινότητα και πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε εμείς σε αυτή. Να ρίχνουμε τα σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης, να χωρίζουμε τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα, να μη ρίχνουμε σκουπίδια στους δρόμους, να μη σπαταλάμε το νερό, να προσέξουμε σε λίγο καιρό τις παραλίες που θα βρεθούμε, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ οικολογικά προϊόντα και τόσα άλλα. Τα προσέχουμε όλα αυτά στην καθημερινότητά μας; Αν τα προσέχουμε, έχουμε κάνει ένα βήμα. Το άλλο είναι να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να προσφέρουμε σε εθελοντική βάση, για την προστασία κάθε σημείου πρασίνου στην πόλη μας. Αυτό θα είναι η καλύτερη απάντηση στην αδιαφορία του Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων.
Αρχή από την Πέμπτη. Όλοι μαζί, για έναν κοινό σκοπό! Να μην αφήσουμε το δάσος μας στο έλεος της αδιαφορίας.

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Ώρα Δράσης

ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Ο Χώρος Πολιτών Χολαργού, ο Σύλλογος Χολαργιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, ο Α.Σ. ΦΛΟΓΑ Χολαργού και το Δίκτυο Αυτοοργάνωσης Πολιτών Χολαργού

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους πολίτες της περιφέρειας του Υμηττού, την Πέμπτη 1η Μάη 2008 και ώρα 10.00, στην οδό Ναυαρίνου «Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», για να καθαρίσουμε το δάσος μας.

Τηλ. Επικ. 6946505815 και 6942496406


Αυτό είναι το μήνυμα για μια πραγματική Πρωτομαγιά, που δίνει προοπτική σε ένα σύστημα που βρίσκεται σε λήθαργο. Και είναι φορές, που δε χρειάζεται να πεις πολλά, να κάνεις κάτι. Μια φράση, ένα τηλεφώνημα, μια τρέλα που όλοι κουβαλάμε, αλλά που πρέπει να την συντονίσουμε με την τρέλα των άλλων τρελών που είναι εδώ γύρω μας. Και τότε, μεταξύ μεζέ και κρασιού, όλα γίνονται πράξη...

Στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και Δημοκράτη, Αλέξανδρου Παναγούλη...


Γιάννης Γ. Αγγέλου

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Ώρα Δράσης

Φίλες και φίλοι,
Ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του δεύτερου 10ήμερου του Απρίλη και με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι οι Δημοτικές Παρατάξεις κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, έχοντας ξεχάσει το μεγάλο κίνδυνο που μας χτύπησε την πόρτα τον περασμένο Αύγουστο, με την πυρκαϊά στο δασάκι της Ναυαρίνου. Περίμενα ότι θα υπήρχε μια στοιχειώδης ευαισθητοποίηση, για καθαρισμό των χώρων πρασίνου. Αντί αυτού, ΣΙΩΠΗ!
Προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, την Πέμπτη 1η Μάη, να καθαρίσουμε το δάσος της Ναυαρίνου. Γιατί το οφείλουμε στο αύριο του Δήμου μας. Για να φέρουμε επάξια τον τίτλο του Ενεργού Πολίτη!

Γιάννης Γ. Αγγέλου