Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Και εγένετο....

Με καθυστέρηση δυο εβδομάδων επανέρχομαι, για να συζητήσω τη γέννηση μιας νέας δημοτικής παράταξης για το Δήμο Χολαργού. Την Κυριακή 2/12, στην αίθουσα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, από τον Χρήστο Δασκαλόπουλο παρουσιάστηκε κάτι διαφορετικό από τα μέχρι σήμερα ισχύοντα. Η παρουσία μεγάλου αριθμού δημοτών, έδειξε τη δίψα του κόσμου για το διαφορετικό, την ανάγκη του να ακούσει κάτι, πέρα από τα τετριμμένα.
Η νέα παράταξη, που ακούει στο συνοπτικό και εύηχο ΥΠΕΡΕΧΟ, δίνει ένα στίγμα που εύχομαι να είναι ανεξίτηλο για τα δημοτικά πράγματα. Καθαρά υπερκομματική, πέρα και πάνω από μικροκομματικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες, φρέσκα πρόσωπα με νέες ιδέες, σε σωστή αναλογία με την εμπειρία και την ωριμότητα.
Η συγκυρία ευνοεί αυτή την κίνηση. Σήμερα, που οι πολίτες σε όλη τη χώρα αγωνιούν για ένα σωρό ζητήματα της καθημερινότητας, έρχεται μαι δημοτική παράταξη να προτείνει λύσεις. Λίγο πρόωρο; Όχι. Οι ανάγκες των πολιτών είναι ίδιες παντού. Και εδώ στο Χολαργό, ένα Δήμο που παραδοσιακά ανήκε στην προοδευτική παράταξη και στις τελευταίες δύο εκλογές παραδόθηκε στην συντήρηση, οφείλουμε να ανατρέψουμε. Πάνω από όλα, όμως, υπάρχει η υποχρέωση να πειστεί ο δημότης, ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα ή χτες ασκεί ή άσκησε την εξουσία του Δήμου. Η τοπική κοινωνία, βλέποντας την ποιότητα της ζωής της συνεχώς να υποβαθμίζεται, αρχίζει να ασφυκτιά. Και τώρα, έρχεται μια νέα παράταξη, για να της δώσει ανάσα και το οξυγόνο που έλειπε.
Ο χρόνος θα μας δείξει πολλά. Και ο χρόνος, ως γνωστό, είναι ο καλύτερος κριτής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: