Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Κάτι το διαφορετικό...

Μπήκαμε στο μήνα Δεκέμβρη, το μήνα των εορτών. Η ατμόσφαιρα γίνεται ωραιότερη και ήδη στο Εμπρικό Κέντρο της Περικλέους άρχισαν οι πρώτες μουσικές να ακούγονται.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως η καθημερινότητα τρέχει και πως πρέπει σε αυτή την καθημερινότητα να είμαστε παρόντες. Σήμερα, λοιπόν, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού ο Χρήστος Δασκαλόπουλος θα ανακοινώσει την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσει, για τρίτη φορά, τη Δημαρχία. Δύσκολο το εγχείρημα. Όμως είναι και εξαιρετικά φιλόδοξο. Οι δημότες του Χολαργού θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά διλήμματα. Το κρισιμότερο είναι να "φύγουν" από την κομματική γραμμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το στοίχημα, η πρόκληση και ταυτόχρονα η απάντηση των τοπικών κοινωνιών, που πλέον ζητούν ρήξεις με το παρελθόν και αναβάθμιση του προιόντος που λέγεται "Δημοτική Αρχή".
Ο χρόνος που επελέγη για την ανακοίνωση είναι καθοριστικός. Η κίνηση αυτή, δείχνει έναν άλλο δρόμο, πέρα από τα μικροκομματικά σύνορα και τις ξεπερασμένες ιδεολογικές αντικλήψεις, σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες. Δεξιός ή αριστερός ή σοσιαλιστής Δήμαρχος κρίνεται από την πρακτική του και από τους συνεργάτες του. Ο Δήμος μας δεν οφείλει σε κανέναν κάτι. Απλά, οι υποψήφιοι οφείλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν την ψήφο μας. Κυρίως, όμως, έχουν την υποχρέωση να δεσμευτούν και να πράξουν. Αν δεν πράξουν, πρέπει να απολογηθούν. Γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ, δεύτερη ευκαιρία.
Το σημερινό βήμα είναι τολμηρό. Περιμένουμε να ακούσουμε. Ο Δήμος Χολαργού έχει ανάγκη από μια "άλλη" φωνή και κυρίως από μια άλλη Αρχή. Αρχή με αρχές και όραμα και με το βλέμμα στην πράσινη ανάπτυξη. Σήμερα, λοιπόν. Απόψε, στις 7 το απόγευμα. Να είμαστε εκεί, ας είμαστε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: