Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Άμεσα, διαγραφή!

Αντιγράφω από το Flash.gr και σχολιάζω:

Η πλήρης δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:
«Ζήτησα τη συνάντηση αυτή, που δυστυχώς δεν είχε πραγματοποιηθεί επί δυόμισι μήνες μετά την 11η Νοεμβρίου γιατί πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο εξαιτίας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης.
Οι πολίτες αξιώνουν πάρα πολλά από το ΠΑΣΟΚ και εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε.
Ημουν και θα είμαι πάντα εγγυητής της ενότητας της παράταξης. Οσοι προσπαθούν να επινοήσουν δήθεν εσωτερικούς εχθρούς βλάπτουν σοβαρά το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική του.
Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα για ένα μεγάλο, ενωμένο, δημοκρατικό και αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ που σέβεται και αξιοποιεί όλα τα στελέχη του -δεν περισσεύει κανείς- χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Αγωνίζομαι για ένα ΠΑΣΟΚ που σέβεται την κοινωνία των πολιτών και τις πρωτοβουλίες της.
Και στο πλαίσιο του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ θα καταβάλλω κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για τη νίκη της παράταξης της οποίας είμαι στρατιώτης».

Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Και εδώ δε χωρά χρονοτριβή. Ο εκ των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματος, αποφασίζει με τους πολιτικούς του φίλους να συγκροτήσει "Όμιλο Προβληματισμού"! Είναι αυτό ακριβώς που λείπει από το Κίνημα σήμερα; Ένας ακόμη αδρά χρηματοδοτούμενος "Όμιλος Προβληματσμού"; Ή συγκροτείται ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, για να λειτουργήσει ως η ανατροπή "εκ των έσω"; Και όταν ο Πρόεδρος του Κινήματος ζητεί από ένα στέλεχος να μην προχωρήσει στη δημιουργία οποιασδήποτε κίνησης και δεν εισακούγεται, τότε ποια η στάση του Προέδρου;
Το ΠΑΣΟΚ πλέον βαδίζει οριακά, με μια ψευδεπίγραφη ενότητα, που όλοι την επικαλούνται, αλλά ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΤΗΡΕΙ! Ποια ενότητα; Των βενιζελικών εξαπτέρυγων, που έχουν εξαφανιστεί από τον αντιπολιτευτικό χάρτη; Γιατί, μην λησμονούμε, πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή, το δεύτερο κόμμα στην προτίμηση του λαού, μετά τις πρόσφατες εκλογές, άρα, έχει ως πρωτεύοντα ρόλο την άσκηση αντιπολίτευσης στην παραπαίουσα κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Πού βρίσκονται οι περί τον Βενιζέλο βουλευτές; Παρίστανται στη κοπή πιττών ανά την επικράτεια, ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά αντιπολίτευση ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Ή, για να είμαι ακριβέστερος, ασκούν αντιπολίτευση στον Γιώργο Παπανδρέου... Ζούμε σε μια μικρή χώρα, όπου όλα μαθαίνονται, αργά ή γρήγορα. Γνωρίζουμε καλά, πλέον, για τα περίφημα δείπνα και ποιοι συντρώγουν με ποιους... Όπως μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο... Και θα ήθελα πολύ να μάθω, να μάθουμε όλοι, ποιοι "φίλοι" του χρηματοδοτούν τον "Όμιλο Προβληματισμού". Γιατί όλοι οι υπόλοιποι, που ασχολούμαστε και φτιάχνουμε Λέσχες και Δίκτυα, δεν έχουμε γραφεία σε όλη την Ελλάδα... Ούτε νοικίάζουμ γραφεία σε όλη την Ελλάδα, γιατί δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε... Και ας μην ισχυριστεί οποιοσδήποτε ότι όλα αυτά γίνονται από τη συνεισφορά των εξαπτέρυγων.... Άρα; Μήπως οφείλει μια εξήγηση ο κος καθηγητής;
Για να επανέλθω στην αρχική μου θέση, εκτιμώ ότι τώρα, χωρίς καθυστέρηση, έφτασε η στιγμή να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με σεβασμό στην πολιτική του πορεία, πρέπει να πάρει στα χέρια του τη ρομφαία και να διαγράψει ΑΜΕΣΑ όσους τον υπονομεύουν ΦΑΝΕΡΑ! Διότι η κίνηση αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη περίπτωση υπονόμευσης. Ας πάει, λοιπόν, ο κος καθηγητής να συναντήσει τον άλλον "Όμιλο" του περίφημου, πάλαι ποτέ, "τσάρου" Γιάννου Παπαντωνίου. Και μάλιστα, όχι απλή διαγραφή, αλλά και απαίτηση να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες. Γιατί αυτό θα σημαίνει "αξιοπρέπεια" από την πλευρά Βενιζέλου. Εξελέγησαν με το ΠΑΣΟΚ, για το ΠΑΣΟΚ. Άρα, προκαλώντας πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να παραιτηθούν και από το βουλευτικό αξίωμα.
Η ώρα, Πρόεδρε, έφτασε. Οι τύχες ένος ολόκληρου Κινήματος είναι στα χέρια σου. Και να μη λησμονείς ότι καλύτερα μια Παράταξη να ξεκινά από 13%, καθαρή από βαρίδια, βαρώνους και σάπιο παρελθόν και με προοπτικές νίκης, παρά να βρίσκεται στο 38% ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: