Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008

Μια "άλλη" Πρωτομαγιά

Η ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ επιτέλεσε το σκοπό της. Μαζεύτηκαν τα σκουπίδια, στο μέτρο του δυνατού, φυσικά. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έσμιξαν την τρέλα τους με τη δική μας και κάναμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τον Υμηττό, τον Υμηττό μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας. Κρατώ την παρουσία όσων ήρθαν και το παράπονο όσων δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα. Τώρα ξέρουμε. Και την επόμενη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι. Η παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπως και του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, έδωσε μια προβολή που πραγματικά έπρεπε να γίνει. Γιατί η σημερινή δράση ήταν ένα μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου Αλέξανδρου Παναγούλη. Πιστεύω, εκεί που βρίσκεται και εάν μπορεί να μας δει, να είναι περήφανος. Δεν του κάναμε ένα φτιασιδομένο μνημόσυνο, ούτε αγοράσαμε λουλούδια. Κάναμε κάτι που και ο ίδιος θα έκανε αν ήταν ανάμεσά μας.

Στην ιστοσελίδα http://www.skai.gr/master_avod.php?id=80248 μπορείτε να δείτε το video το σχετικό με τον καθαρισμό και να ακούσετε http://www.skai.gr/master_avod.php?id=49496&ad=1&cid=0&bc=1012&lsc=2 από το magazinο του ραδιοφωνικού σταθμού.

Κερδίσαμε το στοίχημα! Αυτό που απαιτείται, είναι ο κόσμος αυτός να πιστέψει, να παραμείνει και να μεγαλώσει. Η αυτοοργάνωση δεν είναι κάτι το ψεύτικο ή το μακρινό. Δεν είναι μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Είναι κάτι χειροπιαστό και, τελικά, εξαιρετικά αναγκαίο. Ο πολίτης αναλαμβάνει δράση, για τον εαυτό του, για τον διπλανό του.

Και κάτι τελευταίο. Σήμερα, στον Υμηττό, ήταν κοντά μας και μια οργάνωση, που ξεκίνησε εξαιρετικά φιλόδοξα, αλλά που η μοίρα της φέρθηκε σκληρά. Αναφέρομαι στο κάθε μέρα πολίτης. Ήταν κοντά μας δυο εξαιρετικοί φίλοι, από την Φιλοθέη. Και συμμετείχαν ενεργά, μοιράζοντας σε όσους ήρθαν τα τελευταία και συλλεκτικά μπλουζάκια με το λογότυπο, «εις ανάμνησιν»!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 11 του Μάη, σε 10 μέρες. Θα καθαρίσουμε τον Ποδονίφτη, στη Φιλοθέη. Όχι σε ανταπόδοση, αλλά γιατί τώρα που σμίξαμε, θα πάμε μαζί. Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων. Δεν έχει όρια, δεν έχει Δήμους. Ας το συνειδητοποιήσουμε και ας φροντίσουμε για το καλύτερο, οπουδήποτε βρεθούμε. Όλα είναι μια συνέχεια, όλα είναι μια αλυσίδα. Για να πιστέψει ο κάθε πολίτης στη δύναμή του, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: